Biografie

Annemieke is geboren en opgegroeid in Dordrecht en omgeving.

Na het VWO heeft ze Bestuurkunde gestudeerd in Rotterdam. Deze studie heeft haar gevormd doordat vanuit verschillende invalshoeken naar één vraagstuk kijken daar dé manier van werken was.

Ze heeft geleerd om met verschillende perspectieven naar een probleem te kijken en deze werkwijze past ze nog altijd toe.

Nog steeds legt ze graag zoveel mogelijk perspectieven op een probleem en bekijkt ze deze via verschillende brillen.


Annemieke vertelt:

"Dit inspireert me en zorgt tegelijkertijd voor rijkere antwoorden en oplossingen. Na mijn studie ben ik in 1990 aan de slag gegaan als zelfstandig gevestigd adviseur en trainer. Er waren genoeg banen, maar mijn behoefte om in alle vrijheid aan de slag te gaan was groter.

In die tijd was ik betrokken bij een onderzoekscommissie van wijze heren die moest bemiddelen bij een conflict onder hoogleraren binnen een faculteit. Formeel was ik de secretaris van deze commissie, maar informeel vooral de verbinder tussen de diverse belangen en standpunten.

Ook was ik betrokken bij het opzetten van kwaliteitsbeleid binnen de Nederlandse hbo-opleidingen. Door mee te draaien in een visitatiecommissie vanuit de HBO-Raad".

Twynstra Gudde

"Maar 'groen' van de universiteit aan de slag in alle vrijheid zorgde er ook voor dat ik impulsen voor verdere professionalisering ging opzoeken. Twynstra Gudde kruiste mijn pad en daar ben ik in 1992 gaan werken. Voor veel verschillende organisaties in diverse branches heb ik geadviseerd in organisatieveranderingstrajecten. Bij Twynstra heb ik me het vak van organisatieadviseur echt eigen kunnen maken".

Werken aan Talenten

"Na 9 jaar dienstverband lokte echter het vrije ondernemerschap weer. Niet langer werken namens een organisatie maar vanuit mijn eigen opvattingen over mijn professie samen met mijn eigen opdrachtgevers en netwerkpartners.
Zo gezegd zo gedaan. En in 2000 ben ik met het bedrijf Werken Aan Talenten gestart. En wat ik daar doe, is te lezen op deze website ".

 

volg mij op Twitter